Allergener
Mere info kommer snart...
HVIDLØGSGRATINERET HUMMER
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
2 hummere
-
(ca. 1200 g – enten levende eller kogte)
-
.
-
GRATINERINGEN
-
2 citroner
-
3 fed hvidløg
-
250 g blødt smør
-
75 g pankorasp
-
2 tsk. dijonsennep
-
1 bdt. bredbladet persille
-
1 tsk. groft salt
-
Salt & peber
-
.
-
SALAT
-
1 fennikel
-
1 blodappelsin
-
2 spsk. sesam
-
En håndfuld rucola
-
Saften af ½ citron
-
Olivenolie
-
Salt og peber
SALATEN
Fennikel snittes fint, blodappelsin skæres i mindre stykker
og sesam ristes. Kom den fintsnittede fennikel, blodappelsin
og rucola i en skål. Rør en dressing af citronsaft, olivenolie,
salt og peber. Hæld den over salaten og drys med ristet sesam.
HVIDLØGSSMØR
Skær hvidløget groft og knus det på et skærebræt med den
brede side af en stor kniv. Drys groft salt på og mos videre
med siden af kniven til det bliver en fin puré. Rør det sammen
med smørret. Tilsæt derefter finthakket persille, dijonsennep,
pankorasp, citronsaft samt lidt af den gule skal fra en citron.
Smag til med salt og peber.
HUMMEREN
En stor gryde med vand bringes i kog. Tilsæt salt og læg den
ene hummer i det kogende vand med hovedet først. Læg låg
på gryden, og bring igen vandet i kog. Når vandet igen koger,
gentages processen med den næste hummer. Hummerne skal
nu koge i 4-6 minutter, afhængig af størrelsen. Herefter tages de
op og lægges i en skål med iskoldt vand (koldt vand fra hanen
blandet med isterninger). På den måde stopper kogningen og
det risikeres ikke, at hummeren bliver trist og tør, men i stedet
saftig og lækker.
Brug en skarp og solid kniv til at flække hummeren.
Start mellem nakke- og rygleddet og tryk kniven igennem
hummeren på langs, så den deles i to. Vend kniven og tryk
den igennem hovedet.
Hummeren er nu flækket i to halvdele. Rens dem og fjern
tarmen, der sidder i hummerhalen.
Smør godt med hvidløgssmør på kødsiden. Gratiner i ovnen
ved 225°C i 3-5 minutter til smørret lige netop er smeltet.
Server straks